ویتامین B5 از جمله ویتامین هایی است که برای تولید گلبول های قرمز ضروری است و به بدن کمک می کند که غذای مصرفی را به انرژی تبدیل کند.
ویتامین B5 برای بدن انسان فواید زیادی دارد. بر مبنای تحقیقی که در نشریه «ویتامین ها و هورمون ها» چاپ شد، این ویتامین به شکل کوآنزیم (A (CoA در سلول های زنده یافت می شود، CoA برای انجام بسیاری از واکنش ها ضروری است. ویتامین های گروه B کربوهیدرات را به گلوکز تبدیل می کنند، گلوکز سوخت رایج بدن برای تولید انرژی محسوب می گردد. طبق گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، همچنین ویتامین های گروه B به بدن برای استفاده از چربی و پروتئین کمک می کنند و برای حفظ سلامت سیستم عصبی، چشم، پوست، مو و کبد نیز مهم هستند.
فواید ویتامین B5
*برای رشد، تولید مثل و خیلی از فرایندهای معمول بدن ضروری است.
* نقش مهمی در جلوگیری از افسردگی دارد.
* به تولید ویتامین D کمک می کند.
* باعث بهبود سریع تر زخم ها می شود.
* شرکت در خیلی از واکنش های بیولوژیکی مانند: تولید انرژی، تجزیه اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه، ساخت اسیدهای چرب و چربی ها، کلسترول، هورمون های استروئیدی، تولید کو آنزیم A و آنتی اکسیدان سلولی گلوتاتیون
* جزء حیاتی برای ساخت گلبول های قرمز خون
* تولید هورمون های مربوط به استرس و هورمون های جنسی در غدد فوق کلیه(غدد کوچکی که در بالای کلیه ها قرار دارند)
* مکمل این ویتامین معمولا برای درمان علائم بیماری آلرژی و طیف وسیعی از بیماری های پوستی استفاده می شود.
* تبدیل کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها به انرژی
* تولید گلوکز در بدن
* شرکت در ساخت انتقال دهنده های عصبی و حفظ عملکرد صحیح اعصاب
* کمک به سلامت دستگاه گوارش
* کمک به استفاده بهتر بدن از سایر ویتامین ها
* کنترل استرس ناشی از سردردهای میگرنی ، فشارهای روانی ، سندرم خستگی مزمن و ترک سیگار و الکل
* برای تولید آنتی بادی های لازم جهت واکسیناسیون علیه کزاز، حصبه و آنفلوآنزای آسیایی لازم است.
* خوردن مکمل این ویتامین(مکمل پنتتئین)، موجب کاهش چربی خون می شود. در فردی با کلسترول خون بالا، خوردن این مکمل، باعث کاهش کلسترول بد(LDL ) و افزایش کلسترول خوب(HDL) می شود.
منابع غذایی حاوی ویتامین B5
بهترین منابع ویتامین B5 ، مخمر آبجو(مانند ماء الشعیر)، زرده تخم مرغ ، گوشت، دل و جگر و قلوه، مرغ ، بوقلمون، شیر، بادام زمینی ، لوبیا، سویا، تخمه آفتابگردان، پنیر، نخودفرنگی، غلات و نان سبوس دار ، ذرت، گل کلم، کلم پیچ، بروکلی، گوجه فرنگی ، عدس، جوانه گندم و ماهی قزل آلا می باشند. بیشتر سبزیجات و میوه ها حاوی مقادیر کمی از این ویتامین هستند.
پختن و روش های آماده سازی غذاها و کنسرو کردن موجب تخریب ویتامین B5 می شود.